måndag 17 mars 2008

Barcelona here I come!



Soluppgång, en

som denna, fredag den 14 mars, vad annat kan jag starta med?


Jag fick ett mejl från min bror, där han berättade, att han, hans fru, dotter och hennes man, skulle komma till Barcelona och titta runt i staden. Han undrade, om vi kunde komma ifrån en dag, för att träffa dom, om vi kunde? vilken fråga? självklart kunde vi det.


Barcelona ligger 9 mil söderut, längs kusten från Tossa räknat.


Alltså var vi uppe med soluppgången som synes, åt frukost, packade ryggsäcken med, vatten, kartor och vad man för dagen kunde behöva. Åkte iväg med bilen, vid 8 snåret, på slingrande vägar, när vi kom upp på höjden ovanför Lloret de Mar, såg vi bara ett tjockt grått täcke som låg över den lilla turiststaden, dimman lättade när vi kört igenom Lloret. När vi nådde Blanes, där vi tog tåget, lös solen igen. Vi åkte tåget längs kusten med utsikt över Medelhavet, fin tågresa, den tog 1 timma och en kvart.


När vi var framme i Barcelona, på Plaza de Catalunya klockan 10.00, sken solen från en klarblå himmel, en perfekt dag för att ströva runt i denna vackra stad, tog vi


neråt, brodern med de sina, skulle bo på nr 122, det skulle ta 5 minuter dit, vi gick säkert i 20 min, väl på 122, så fanns det inget hotell där, vi frågade en man, men han hade ingen aning, samtidigt så kom det en annan man förbi, och frågade vad vi sökte, han kunde då tala om för oss, att det finns två ”ramblor”, så vi travade tillbaka, rakt fram och mycket riktigt så låg hotellet, 5 min från där vi steg av tåget, i den andra riktningen.


Framme vid hotellet, fick vi ett Sms från dom, där dom "sa" att dom var på ett Café, på Plaza de Catalunya, så vi gick tillbaka längs den riktiga ”La Rambla” över en timma försenade.


Vi slog oss ner hos dom, drack lite kolsyrat vatten, som skvimpade över när jag öppnade flaskan, lite blöt om byxorna blev jag ju, men det torrade sej snart i solen. Så gjorde vi upp planen för dagen. Först till Saluhallen

Vi fyllde våra ryggsäckar och en och annan kasse, med diverse läckerheter, till vår Picnic som vi skulle ha lite längre fram på dagen.


Sedan startade vår fantastiska vandring, på Barcelonas gator och stränder, den tog i runda slängar, sex timmar.


Vi såg, levande statyer, som kantar ”La Rambla”, dessa förevisar jag i ett särskilt inlägg, som kommer framöver.



Alla dessa vackra dekorationer på ”Gaudis” byggnader.



Vi passerade ”Arc de Triomf”

Nu började magen knorra, dax att söka en plats där vi kunde slå oss ner för vår picnic, den fann vi i en park, vi slog oss ner i det gröna gräset i solens strålande värme, vid en konstgjord liten sjö, och åt oliver, seranoskinka, frukttallrik, bröd, och drack vin, pratade, skrattade och bara mååååddeee sååå brraa.

När vi var mätta och nöjda, fortsatte vi vår vandring ner till stranden, där har dom den största fisken jag nånsinn har skådat.

Härliga solstolar, kanske lite väl hårda i min smak.


Sangriadax, var det nån som utbrast, sagt och gjort. Sangria serveras ofta i tillbringare, men här serverades sangrian i dessa läckra glas, fylld med frukter som apelsin, persika, lime citron banan och äpple, jag tror jag fick med alla frukterna nu, sedan is förstås. Den skall drickas iskall, ja du kan själv se här hur den såg ut, jag kan försäkra, den var nog ännu mer läskande, än vad den ser ut, särskilt efter att ha strövat runt i Barcelona under flera timmar.

Vandringen fortsatte så längs småbåtshamnen


Finns det sådana här? Nej, det finns det inte naturligt, papegojan var nog bara på en liten utflykt


En kyss, mmmmmm va gott!

Nästa stopp, ett litet café, nu smakade det gott med kaffe och brownie.

När vi var inne i en "supermercado" åkte jag fast för spionage, Herbert brukar visserligen kalla mej för "hans lilla paparazzi" han har kanske lite fog för det nu. När vi väntade på min bror och de hans, tog jag upp kameran för att fota dom, när dom stod i kassakön, från ingenstans,dyker det upp en liten spansk expedit, viftande med armarna, "NO FOTOS, NO FOTOS" sa hon, och kallade till sej en säkerhetsvakt, han ville att jag skulle ta bort fotot, men min älskling sa till honom, "Son amigos" han menade att jag bara hade fotat mina vänner, så säkerhetsvakten lät det hela bero. Det är därför jag har maskerat bilden, så att det inte går att känna igen någon eller något.

Middagen åt vi på en Tapasbar, vi beställde några olika smårätter, min beställning, var getost och lite annat småplock, men tyvärr så fick jag inte vad jag hade beställt, jag kom inte ihåg vad den hette, i alla fall, så åt jag en toast med anjovis, smakade så där, och drack ett glas öl till.

Efter maten blev jag sugen på glass, och det hade dom inte där på baren, så vi gick i väg till ett glasscafé, och åt glass, vad jag åt för glass? Givetvis chokladglass.


Klockan började närma sej avfärd för oss. Vi blev följda till trapporna där vi skulle gå ner till tåget, där ett varmt avsked togs.


Vi var hemma klockan 23.15 och hade verkligen haft en

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

18 kommentarer:

Guldkorn i min vardag! sa...

Låter verkligen som en underbar dag, utflykt och få träffa nära o kära betyder nog mycket för dig.
Så härligt det lät att packa ryggsäcken för picknick och vilka godsaker säger jag då lät nästan talienskt ost, vin, bröd...mm

Du måste ju ha kondition som en häst så mycke som du får springa men det är ju hälsosamt att röra på sig.
Tur att du inte fick lämna bort kameran,aj aj inte bra att vara papparatzi överallt.
Blev det bara en dag med brodern?
Jag måste bara berätta att jag blir hemma ytterligare någon dag pga influensan.
Kramen Ulla-Bella

Tummelisa sa...

Oh vilka härliga bilder, och vilken dag Ni haft. Är väldigt avundsjuk kan Du tro.
Det låter som ett annat liv i mina öron. Ungefär som vi brukar ha det på semestern. Ja, inte lika mycket promenader förstås.
Du kan både fota och berätta.Det är så roligt att delar med Dig av Dina fina bilder.Fortsatt trevlig vecka.
Kram Eva(Tummelisa)

Resa med Herbert sa...

Hej Ulla-Bella

Ja du, jag kan nog gå en rejäl sväng, men efter Barcelonasvängen, kände jag mej stum i benen, jag gick ju på asfalt hela dan, men trött i benen blir jag nog inte så lätt.

Kram Irene

Hej Eva (Tummelisa

Och många tack för din kommentar, det är alltid kul att få beröm, för det jag gör.

Du får oxå ha en fortsatt fin påskvecka. Kram Irene

mittiminvillervalla sa...

Hallåj vännen! :o)

Ja det var då nåt värt att vänta på det här! ;o) Vilken ljuvlig dag!
Kan tänka att du blev glad som fick träffa några av de dina :o)

Hihihi! Jag får liksom rysningar, fast av välbehag, av din berättelse! Så mysigt att få vandra omkring så där och till fots titta sig omkring. Umgås och tala med varandra! Äta gott och ha picknick!

Det måste vara något du bär med dej länge och ler åt när du minns!

Gissa vad! Jag skojar inte men det snöar här! Har du hört den förut eller?! ;o)

Annars har min dag mest besått i att prata på telefon. Jag har varit lyssnande medmänniska mest hela dagen. Känner mej lite smått dränerad just nu faktiskt. Det tar liksom kraft från en själv också.

Fast skönt var att jag slapp laga middag idag. Min svärmor 87 år, ringde och ville vi skulle äta Janssons med henne. Och självklart så tackar man ju inte nej till det!

Nu fick jag med mej en massa papper hem också. Typiskt!;o) Hon vill alltid att jag ska hjälpa henne när det är nåt sånt som ska ordnas. Och det är klart jag ställer upp :o)

Jag fortsätter och värker och du frågade vad som var felet. Jag har fibromyalgi med inslag av reumatism. Jag har haft det en herrans många år och det är något jag fixar väldigt bra att leva med för det allra mesta!

Vissa perioder känner man det som ett hinder men oftast gör jag inte det. Nu har det varit värre ett tag och jag tror det beror på att jag sitter för mycket stilla vid datorn. Och så sitter jag ju och pysslar massor också.

Dom där små sittastillrörelserna är det sämsta. Mycket bättre att röra på sig. Ta någon promenad och så. Då funkar det utmärkt :o) Lagom är bäst! Nu är ju inte jag en lagom person tyvärr ;o) Jag är en som gör allt till 200%! Dumt nog :o) (Men inget tycka synd om! Det gillar jag inte! :o)

Men herre gud vad jag bara skriver och skriver! Nu ska jag sluta! Du kommer väl att spärra mej från din blogg som jag håller på här! :o)

Ha det finemang och tack för din underbara berättelse som vi alla besökare fick dela med dej :o)

Kramisar Monika

Guldkorn i min vardag! sa...

Svarta måndag har inte hört det förut?
Ja nog är min måndag nog svart alltid, efter att jag upptäckt att min förkylning inte alls var borta det allra minsta. Fick fara hem från jobbet efter några tjuriga prövotimmar.
Så nu är jag hemma med maken som också drabbats, kan bara sitta och titta på allt damm som samlat sig under helgen(och flera veckor bakåt) orkar inte bry mig så det så.
Ja så är det med livet mitt där man springer så ligger man!
Så nu är det bättre fick gnälla av mig lite hos dig, tack snälla för att du lyssna så bra
Och du din stackare du var inte frisk heller?
Friska kramar Ulla-Bella
Kramen Ulla-Bella

Anonym sa...

Vilken dag ni hade. Dels att få ströva runt i Barcelona och få träffa sina nära o kära.
Barcelona står på min lista att få uppleva.
Nu sist när vi var på kanarieöarna sa vi att vi måste börja beta av andra platser, därav Barcelona.
Paris,Toscana.
Åh det finns så många ställen jag skulle vilja fara.
Ha det skönt
kram ewa

Resa med Herbert sa...

Hej Ewa

Ja i Barcelona finns det mycket vackert att se. Jag föredrar att se städer till fots, då ser man dom där udda små ställena, en liten gatugränd, ett litet café....... som man annars inte skulle ha sett.

Barcelona betyder oxå mycket för mej, där träffade jag min älskling för första gången, "face to face", vi hade ju "pratat" på internet i nästan 5 månader, runt 3 timmar i stort sett varje kväll, så vi kände varann väl redan. Vi vandrade runt där i 4 dagar.

Kram Irene

Elzie sa...

Barcelona verkar vara en underbar stad med all dess arkitektur. Man skulle vilja åka dit (och gärna gå på fotboll!!).
Ville kika inom och önska er en riktigt GLAD PÅSK.
Kram Elzie

mittiminvillervalla sa...

Så du har också drabbats av förkylning! Hmmm, börjar undra om det smittar via bloggarna också ;o)

Hoppas du känner dej bättre idag. Nu har min gubbe också blivit förkyld och det vet vi alla hur sjuk en förkyld karl är! *fniss*

Du skulle hört nyss då han pratade i telefon med en kompis. Då sa ha att han hade 45-50 i feber! Hahahaha! En liten lätt överdrift kan man säga!

Nu ska jag fortsätta läsa lite på min bok. Ville bara kika in en liten sväng och säga att jag värdesätter allt du skriver hos mej och tackar så hjärtligt för din omtanke. Du är så snäll och go! :o)

Hoppas nu verkligen att du piggnar till innan påsken och sänder en stor bukett av vackra "tanke" rosor till dej :o)

Kramisar Monika

Broarne sa...

Hej
Kollade in här en sväng, tittade mest på bilderna, skulle vika åka utomland nu snart och se nåt annat.
Annmarie

Resa med Herbert sa...

Hej Annemarie

Ja, då kan ju Barcelona vara ett bra förslag, där finns det mycket vackert att se, titta in lite senare i veckan så skall jag visa, de mänskliga statyerna som kantar "La Rambla". Irene

Hannele på Hisingen sa...

Fina bilder, jag vill ha solvarma frukter, paparazzi är jag också :)

Guldkorn i min vardag! sa...

Hallåsan!
Gjorde visst bort mej alldeles förskräckligt, visst heter det samma men när jag såg svarta måndag satte jag det inte samman med resten av påskadagarna och så var det så lägligt med lite svart måndag för min del oxå.
Du fråga vad jag jobba med, så mycke kan jag säga att jag har ett väldigt socialt och informativt arbete jobbar mycke med människor men har även massor med pappersjobb också.
Ja inte blev man frisk på en dag inte efter den här retsamma förkylningen, gubben gick just förbi mej han doftade som ett helt eucalyptusträd....VICK!!!!!
Den sangrian du visade på bild kan du väl skicka över till mej ,jag lovar att dricka opp hela.
Kramen Ulla-Bella

Resa med Herbert sa...

Tack Hannele

Ja det smakar mumsigt med solvarma frukter :))

Guldkorn i min vardag! sa...

Hej!
Du, jag gjorde som du sa, det enda jag fick var permanentat hår och en massa glaskross i datarummet men det gör inge..
Kramen Ulla-Bella

Anonym sa...

Hej Irene!

Tack för dina alltid så fina ord på min blogg.

Vilken dag ni hade, trots några missöden.
Vad mycket fint att se och uppleva.
God mat och dryck. Jag gillar sangria.
Vad roligt du gjort med bilden du inte fick ta, i photoshop eller?
Ni verkar verkligen leva ett underbart liv. Härligt som det ska vara.
Jag önskar dig en Glad Påsk.
Kram Bodil

Anonym sa...

Alltid lika roligt att läsa dina inlägg.

Vill önska dig en riktigt härlig Påskhelg.
Ha det gott i solen.

Stora kramen!

Anonym sa...

Tjingeling Tossatjejen.
Förstår att Barcelona ligger dig varm om hjärtat.Problemet när vi ska iväg på semester är att vi är så trötta och behöver vila.Då tillgodo gör vi oss inte dom intryck vi får om vi åker på en resa till en stad tex.Det är ett problem för oss bägge.
Ha en go o glad påsk
Kramilikram ewa