lördag 1 mars 2008

Första Mars

Jag önskar att ni kunde känna doften, av denna ljuva pingstlilja, som igår öppnade sina kronblad för oss.

Jag vill sända en skål till er alla, en skål för en trevlig helg, en skål för våren som väntar runt hörnet.
Salute, Cheers, Prost, Kampai, Salut, Santé, Cin cin.

Pingstliljan med dess doft, är försommar för mej, det passar ju bra här i Tossa, denna första mars, då turistsässongen smyger igång så smått. Nu är jag inte längre "La Regina" = Drottning, över gator, torg och stränder, nu blir jag bara en liten prick i det svajande folkhavet, fast riktigt så trångt är det inte förrän i juli och augusti, då är det ståplats på stränderna som gäller.


I veckan som har gått, har dessa bojar, som visar vägen in till stranden för diverse turbåtar, lagts ut.

I denna veckan har oxå citronfjärilarna börjat att fladdra så vackert omkring, jag tänker att, lite senare, ge mej ut och försöka, med kameran, fånga en citronfjäril med utbredda vingar, vilket är nästintill omöjligt. Nedan visar jag några olika fjärilar som jag har lyckats fånga.


Här är en citronfjäril, men med ihopslagna vingar, när dom sitter på blommorna, gör dom alltid så, det är väl för att hålla balansen, kan jag tänka.


När jag går på stigen borta vid vägen, så brukar dessa små vackra nässelfjärilar möt mej, så glatt fladdrande.


Och så kommer den vars namn jag inte vet, den brukar möta mej borta vid soptunnorna i oktober månad.


Denna underbart vackra Segelfjäril, uppenbarade sej för oss, en morgon när vi skulle sätta oss ner för att avnjuta frukosten, ute på gården, på det förra stället vi bodde här i Tossa.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

23 kommentarer:

Ingrid E sa...

Oj, vilka fina bilder. Ja du har det soligt o skönt. Själv går jag och lurpassar på första Påskliljan men än har den inte slagit ut. Och nu har vi några dagar med minusgrader säger SMHI

Resa med Herbert sa...

Tack Ingrid, men "den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge" säjs det. Vet inte om det stämmer, man måste ju ha lite roligt på vägen oxå. Irene

Guldkorn i min vardag! sa...

Nog känner jag doften, den doftar ljuvligt...har man fantasi så har man.
Skål på dig Irene & "Hebbe" också förståss, skål för våren fast den känns så långt bort iaf. idag.
Va härligt att vara "La Regina" iaf. fram till juli.Skulle nog bli lite egen och önska turisterna dit pipan växer...
Vilka färgsprakande fjärilar så fint att se, det är ju inte såna bilder som "vanliga turister" tar så därför får man ju aldrig se dem, uppskattar verkligen att titta på dina vackra bilder, dom sätter sig på näthinnan och hjälper en annan att genomleva en snökall dag....men du,, lite sol kan du väl skicka över till ett fruset norrland?
Inte vara ego nu ha, ha

Tummelisa sa...

Oh vad vackert. Du kan verkligen ta bilder. Själv har jag precis varit och köpt mig några krokusar i kruka och en bukett tulpaner.
I rabatten har tulpanbladen kommit upp, men inte mer.
Ha en trevlig helg.
Kram Eva (Tummelisa)

Anonym sa...

Vilka underbara bilder du bjuder på.Här hemma känns det ganska avlägset med fjärilar och påskliljor möjligen hittar vi liljor i matbutiken.
Förstår att du njuter.
I morgon bitte ska jag avnjuta vasaloppet på tv och se om jag får en symt av nr 2477 (äldsta sonen).
Kram ewa

Resa med Herbert sa...

God kväll i stugan. Tack för era fina kommentarer.

Jo du Ulla-Bella, ibland så kan man önska turisterna dit pipan växer, men det är lite kul oxå, när jag hör svenska pratas, och jag finner det lämpligt, så brukar jag haffa dom och snacka lite.

Det är bara att kila in hit, när helst du vill, så bjuder jag på solsken, dock ej någon sång, men du kan sätta på någon soft låt, medans du tittar på mina bilder, för ego är det minsta av allt jag vill vara. Och du "Hebbe lelle" skålar tillbaka.

Och du Tummelisa, det går att glädjas åt det lilla, en vacker tulpanbukett, eller så dina vackra krokus.

Min kära Trollmor Ewa, jag njuter verkligen.

I morron när du slår dej ner framför TVn och kollar på sonen, tag dej en härlig kopp varm choklad och en ostmacka, och känn hur gott värmen sprider sej inom dej. Psst jag håller tummarna för honom, 9 mil det är långt det.

Solvarm gruppkram till er alla

Anonym sa...

Vilka härliga blommor och fjärilar, ja nog är det vår på dina nejder. Tömde det ena glaset för att fira med dig :-) Ha en fortsatt fin helg !
Kram Ruth

Resa med Herbert sa...

Tack och skål på dej Ruth!

Kram Irene

mittiminvillervalla sa...

Hej på dej Irene!

Förstår om du tror jag hade rymt min kos ;o) Men jag finns här! Jag tog lite datapaus bara. Jag gör det lite mellan varven :o)

Dina bilder är ju som vanligt helt betagande. Man blir glad så fort man tittar in här hos dej! Längtar efter sol och värme så jag slipper frysa. Huttrar och fryser mest hela tiden faktiskt!

Nu är det ju söndag och mitt på dagen mej jag skålar med dej ändå!
Så skål på dej Irene ;o)

Du skriver att turist säsongen snart startar. Kommer mycket svenska turister dit där du bor?

Något slår mej när jag läser och ser dina bilder och det är att du verkligen väljer att se! Du stannar upp och ser på naturens små underverk. Du verkar "suga" in varje del av det du får uppleva där. Underbart! :o)

Nu ska jag vika lite tvätt. Trots att det är söndag och vilodag. Söndagar är bra tvättvikardagar helt enkelt! :o)

Kramisar Monika

Guldkorn i min vardag! sa...

Har lite ont i huvudet idag efter allt skålande igår hos dig igår!
Nu är det Wasaloppet som gäller, herregud vilka duktiga människor som stretar de nio milen mot målet, fattar inte att dom orkar!!
Kanske man skulle prova lite blåbärssoppa :-)
Fortfarande mulet med ymnigt snöfall *** här hos oss, väntar så ini bombens på dom där solstrålarna ¤¤¤¤.
Kram Ulla-Bella

Anonym sa...

Hej Solvarm!
Tror mig förstå att du jobbar som fotograf! Du KAN förmedla mycket med dina fina bilder. :-))) De ger mig just det jag behöver nu, i den gråtrista, regniga, svenska marsverkligheten.

Njut av din tillvaro!!!

Resa med Herbert sa...

God söndagseftermiddag!

Och tusen, tusen.... tack för allt beröm jag får för mina bilder :)))

Hej Monika! Är tvätten färdigviken nu? Jag har hört om många som just använder denna dag som stryk och vikardag, själv så viker jag direkt när jag tar ner tvätten från tvättstälningen och strykning, det finns inte i min vokabulär :).

Nja, inte så görmånga svenska turister hittar hit, men en och annan finns det ju, annars är det mest tyskar och engelsmän, och visst så pratar jag med dom oxå, bara dom kan engelska förstås, tyskan är lite knackig, fast Herbers Mamma, hon är tyska, sa sist när jag pratade med henne i telefon, att jag var bra på tyska :) hon ville väl vara snäll mot lilla mej.

När jag började att fotografer, så såg jag världen med "nya" ögon, jag ser motiv över allt.

Hej Ulla-Bella! Ja tron kan försätta berg, med tanke på din huvudvärk, det var bara kolsyrat vatten, agua con gas, i glasen.

Jag förstår att du kan tröttna på all denna snö. Jag kan berätta för dej, och alla andra oxå förresten, att i dag har vi haft ett underbart ljummet väder, jag gick i kortärmat när vi var ute på en nätt liten promenad på drygt 4 timmar uppe i bergen.

Ja, man kan alltid försöka med blåbärssoppa, men jag tror mer på varm choklad, då blir du åtminstone varm, för du har väl inte tänkt dej ut och åka skidor 9 mil? :)

Hej Fru Fundersam! Visst är jag fotograf, men inte till yrket, önskar det kunde bli så :)) Men jag är helt självlärd, förstår mej inte på bländare och diverse inställningar, jag går helt på känn, skruvar på objektivet tills jag får in rätt skärpa och avstånd, eller så använder jag automatknappen, sen så tycker jag det är kul att bearbeta bilderna i Photoshop, men även där går jag på känn och prövar mej fram, programmet är ju på spanska.

Solvarma söndagskamar till er alla

AnneliH sa...

Vilka fina bilder! Vilken härlig Blogg! Jag ska definitivt besöka den flera gånger! Ha en bra dag!

Anonym sa...

Hej Anneli!

Tack, du är hjärtligt välkommen tillbaka. Irene

mittiminvillervalla sa...

Måste ju kika in till dej med en liten måndagshälsning! Ja,liten och liten! *fniss* Om jag känner mej själv rätt så blir den rätt lång :o)

Du kan inte tro! Men här snöar idag igen! Visserligen lite mindre flingor än under helgen, men ändå!

Er bergsvandring låter helt underbar. Kan tro att det fikat smakade extra gott och vatten behöver man nog i mängd efter den ansträngningen. Hoppas du tagit lite bilder från er vandring så jag får se ;o)

Kom just på att du frågade en gång tidigare om jag besökt Göteborg. Glömde totalt att svara på den frågan då! Så bättre sent än aldrig! :o)

Ja, jag har varit massor av gånger i Göteborg. Dom allra flesta gånger pga mitt tidigare arbete. Jag har jobbat med BingoLotto under ett antal år och då förstår du ;o) BingoLottos vagga, Göteborg!

Jag och min arbetskamrat brukade passa på att vandra runt på stan så fort tid fanns över. Någon sväng till Liseberg blev det också. En gång fick vi åka till Marstrand och Carlsens fästning där vi avnjöt en vikingamåltid. Dom hade byggt upp interiören som om man befann sig på ett vikingaskepp. I högtalare hörde man vågorna och bränningarna slå och vinden vina. Maten serverades på träbitar och man drack ur horn. Inga bestick fick man heller, det var bara att ta fram barnet i sig och kladda på med händerna ;o)Vi hade väldigt trevligt!

Sen så vann jag att delta i tv programmet Alla mot en. Också det spelades ju in i Göteborg. Då var jag och en syster där i tre dagar. Helt underbart och en kul minnesvärd upplevelse det också :o)

Skulle vara kul att se mer av Göteborg som är en stad jag trivs väldigt bra i. Gillar stämningen där helt enkelt. ;o) beror säkert på dom trevliga människorna och den goa dialekten :o)

Hihihi! Det var dagens långa ramsa det! Vart ska det här sluta, jag kommer att ta upp all plats här bland dina kommentarer så mycket som jag skriver! ;o)

Slutar här med att konstatera att jag nog känner mej själv ganska väl!

Önskar dej och din Hebbe en underbar dag! :o)

Kram Monika

Resa med Herbert sa...

God måndagskväll!

Om du vill följa min och Monikas konversation ”Mitt i min Villervalla” så måste du följa med mej till Polarkakans land, det snöiga Norrland i Svea Rikes Land. Monikas kommentar

Hon är jättepysslig av sej och har gjort många görfina saker, när du ändå är där, så kan jag rekommendera dej att botanisera runt på hennes blogg. Men använd inte den vackert smyckade tvålen, den med papperssnören menar jag, det kan du väl förstå, det är bara ”skådebröd”

Alltså klicka på länken så åker vi.

Hannele på Hisingen sa...

Jag känner doften, fina bilder.

Resa med Herbert sa...

Tack Hannele Ja visst är det en underbar doft.

Anonym sa...

Skål på dig eller cheers som vi säger här.

Vilka helt otroligt fina och vackra fotografier du tar. Helt otroligt!
Visst är det kul att fotografera. Speciellt om man har så fina fjärilar som objekt.

Vinterkramar från Bodil.

Resa med Herbert sa...

Tack Bodil!

Fjärilarna är mycket vackra att fota, men det gäller att skynda sej, dom sitter ju inte stilla hela dan precis.

Solvarma kramar från Irene

mittiminvillervalla sa...

Hahaha! Skrattar så gott åt din roliga varning om att inte använda min tvål! :oD

Så synd att jag missade allt! Du kan ju gissa vad jag gjorde i stället! Jag satt vid mitt köksbord och pysslande! :o)

Hoppas vi kan testa detta igen! Kanske om vi planerar in en speciell tid innan att det funkar
bättre :o) och vimsiga jag finns på plats här vid datorn!

:o) Du vet, min blogg har inte sitt namn bara av en slump. Här är verkligen en villervalla på alla sätt och vis ;o)

Idag har vi startat en cirkel "skapa i ståltråd" som jag är ledare för. Fast det är mest på pappret. Dom här härliga tjejerna behöver verkligen ingen ledare. Dom kan så väldigt bra själva! Vi har haft så trevligt, med massor av skratt och roliga kommentarer ;o) Såna här dagar och stunder känner jag att
behöver så mycket just nu. Så det var verkligen lägligt.

Ikväll får jag nog se till att komma mej till sängs i något så när normal tid. Imorgon väntar en bussresa till Hapararanda och Ikea. En liten sväng över till Finland blir det också. Ska blir kul med en utflyktsdag :o) och skönt att bara behöva hoppa på en buss och sen iväg. Inte för att jag har något mot att köra bil. Jag älskar att köra bil! :o)

Ska bli kul att höra vad din tyska granne säger sedan när han får allt förklarat för sig :o)

Det där med språk kan bli hur tokigt som helst ibland. En kompis till mej frågade en gravid kvinna från Schweiz som bodde här i byn tillfälligt, om hon skulle som hon yttryckte det: "Feed your baby in Sweden". Jag som stod bredvid och hörde på höll ju på att spricka av skratt! :o) "Mata sitt barn i Sverige"!

Nu ska jag sluta surra din blogg full för den här gången *hihihi* Hoppas din dag varit fin och underbar på alla sätt och vis :o)
Och att morgondagen blir så också :o)

Varma kramar

Monika

Millas hem sa...

Hej!
Här har jag aldrig "tittat" in förrut. Härliga bilder att titta på nu när det är så kyligt.
Fjärilen är så otroligt vacker!
Kram Camilla

Resa med Herbert sa...

Hej Camilla

Tack så mycket. Du skall alltid känna dej välkommen hit in till min solvärme.

Solvarma kramar från Irene