söndag 10 februari 2008

Vandring i les Cadiretes, Tossa de Mar, 080127

Ja, så känns det, när man vandrar i bergen, 500 m över havet i Tossa. Vi stannade upp, och bara stod där, och tittade utöver de blånande bergen, och lyssnade på den stora tystnaden.Men vi startar vi avtagsvägen, rondellen med flaggorna. Flaggorna representerar oss ganska bra. När vi träffades, Herbert och jag, bodde han i Frankrike, är tysk medborgare. Jag kommer från Sverige, vi flyttade hit till Tossa som ligger i Katalonien som ligger i Spanien och allt ligger i Europa. Vi kan alltså representera sju av dessa flaggor.


Vi ställde vår kosa mot, Sant Grau, ett kapell som ligger vackert uppe i bergen.


Sov du lilla videung....................


Vi gick uppför slingriga sandvägar.


Delmål ett var, Mare de déu de Gràcia, en ruin av, vad man tror är Tossa de Mars första kyrka. Hit kommer människor och binder sina kors och sätter upp, så att Maria, Jesus Moder, skall hjälpa dom till hälsa och välgång.


Jag binder ett kors, jag med, man kan aldrig vara säker.


När jag trodde att vi nästan var framme, fick jag syn på denna skylt, pust och stön, jag var redan sjöblöt av svett. Det var bara att fortsätta uppåt på slingriga, vingliga, vägar.


Men vad gör det, när man har så här vackra vyer, över Medelhavet, att titta på.


Så var vi då framme, vid vandringens mål, Sant Grau, där satt det rätt så gott, med en medhavd matsäck, på bänken framför kapellet. Under några år på 60-talet, fungerade kapellet som hotell, men nu används bara kapellet, en gång om året. Då har dom en stor fest där med Sardanadans.


Så här ser det ut när dom dansar sardana, en frihetsdans från Katalonien med 13 invecklade grundsteg. Denna bild är tagen framför stora kyrkan i Tossa, den 22 januari i år.

När vi så var hemma, efter 5,5 timmars vandring, var vi ganska möra i kroppen, då smakade det gott med middag.

Alla bilder, förutom den översta, är ärligt stulna från Herbert, han sa att det var okej, för att jag är hans Musa.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

12 kommentarer:

Ingrid E sa...

Vilken promenad! Men som du skriver, utsikten är väl värt den vandringen. Och dessutom i underbart väder.

Solvarm sa...

Ja, Ingrid, vyerna och tystnaden, bara en och annan fågel hörs kvittra, men det förhöjer bara njutningen, är värt vart enda steg

Anonym sa...

Smeden Bengt på http://bengtalfred.bloggagratis.se/ kommer inte åt att kunna kommentera mina inlägg, jag får mejl från honom med kommentar,

Kram på dig! Det måste va tråkigt om det finns de som struntar i att gå denna vägen med kommentarer de inte får in! Så min kommentar:

”Nu ska jag försöka med en kommentar igen.(Ni med denna blogg måste protestera att det är så svårt, liksom man inte blir länkad.) Det är härligt med berättelser och bilder från platser man inte når på annat sätt.

Men nästa gång jag är i Spanien ska jag gå upp på detta berg! Men att köra runt med min husbil är dyrt då den är stor och tar över två liter milen. Det var annat förr när bensinen var billig.

Nu ska jag se om jag får in detta. Kram och jag avundas dig vädret så må gott! Smeden Bengt försöker så med anonym!”

Solvarm sa...

Tack Bengt!
för att du bemödar dej med att skriva mejl, med kommentarer.

Tala om för mej när du kommer, så kan jag guida dej.

Kram från Solvarma Irene

Hanneles paradis sa...

vilka underbara bilder

Hannele sa...

(både hängslen och livrem - ordverifiering och: kommentarer kommer att visas efter bloggägarens godkännande - förvirrar nog både Smeden Bengt och mej. Det ät ju lätt att ta bort kommentarer, om man skulle få spam, jag har sluppit under två år... ta i trä)

Solvarm sa...

Tack Hannele!

Jag skall se vad jag kan göra åt kommentargranskningen, jag är inte så haj på detta ännu :)

Anonym sa...

Hej du solvarma utvandrare från vårat kära Göteborg ! Med dessa vackra vyer är det inte så svårt att förstå att du vandrade ut från vårat nu så tråkiga Sverige. Tack för ditt inlägg i min blogg, klart att min önskan också gäller dig. Trodde inte jag fick så långväga besökare hahaha, ja, nätet knyter samman många även om dom bor långt borta, så är man även så nära..

Ruth sa...

Det var mig en klurig blogg att skicka från, vill ju inte vara anonym, nu förstår jag "Smeden Bengt"
Det är Ruth som skrev i inlägget innan.
http://bernamis.bloggagratis.se/
Hahahaha nu tror jag alla uppgifter kommer in, men klurigt var det..

Solvarm sa...

Hej Ruth!

Tack för din kommentar. Ja är det inte fantastiskt med internet, det är anledningen att jag sitter här nere i Spanien, jag träffade min älskade på ICQ, en chatsida, han bodde då i Frankrike.

Men nu skall jag berätta en sak för dej, jo jag börjar faktiskt sakna Göteborg, inte vädret då förstås, utan själva staden med dess utbud. Så vem vet en vacker dag, kanske jag står där i regndiset igen :)

Jag hoppas att det är okej att jag lägger din länk på min sida?

Solvarma hälsningar från Irene

Marlene sa...

Hej, jasså det är hit man ska ta sej för att få lite värma. Vilka underbara bilder du fångat.

Sist jag var inne så visade du upp våren för mej men då kunde jag inte kommentera, sen pajade datorn , men nu är jag här igen för att ta emot vad som bjuds av sol och värme.

Solvarm sa...

Hej Marlene!

Och tack för din kommentar. Det är bara att ta för sej, av sol och värme, menar jag, även om det idag är lite molnigt och +14 grader, så kanske mina bilder kan ge dej den rätta feelingen.

Ha en fortsatt bra dag, och solvarma hälsningar från Irene

Ps. jag lägger din länk på min sida, om det är ok. ds